Ny Isyta i Borås

Projekt:
Ny Isyta Borås

Vår kund:
Wästbygg AB

Byggherre:
Borås Stad

Arkitekt:
Victor & Lina Arkitektkontor AB

Totalentreprenör:
Wästbygg AB

Omfattning:
Huvudkonstruktör, Projektering och dimensionering grundläggning, bottenplattor och samordningsansvar av övriga konstruktörer

Projekt:

Vår kund:

Byggherre

Arkitekt:

Totalentreprenör:

Omfattning:

Ny Isyta Borås

Wästbygg AB

Borås Stad

Victor & Lina Arkitektkontor AB

Wästbygg AB

Huvudkonstruktör, Projektering och dimensionering grundläggning, bottenplattor och samordningsansvar av övriga konstruktörer.

 

 

Under 2023 har vi på Contruster fått förtroendet att som huvudkonstruktör projektera och dimensionera grundläggningen samt samordna övriga konstruktiva delar i Borås Stads nya ishallar. Byggnaden har en total yta på ca 6300m2 varav två fullstora ishallar. Delar mellan ishallarna är fördelade i två våningsplan och skall inrymma uppvärmningssal, omklädningsrum, uthyrning och verkstad. Verkstadsdelen förses med en större smältgrop där snö och is från ismaskinen kan tömmas.

Några utmanande och roliga delar i projektet har varit att hantera de olika klimatdelarna mellan ishallarna och de uppvärmda delar, indragna läktare, samt de utmaningar en ispist ställer för krav på grundläggning och fuktsäkerhetsprojektering, som till exempel separata bottenplattor och hur de hanteras vid kulvertar som löper längs ispisterna. Ishallarna skall användas för att hantera ett högt tryck på träningstider samt med stort fokus på konståkning. En av ishallarna har försetts med ett NoFall-system i taket för hoppträning i konståkning samt att det gör isen mer tillgänglig för personer som till exempel har funktionsvariationer.

Ett fint och roligt projekt som vi gläds av att få vara delaktiga av.

Vi tackar Wästbygg AB för förtroendet!